Vadgazdálkodás


 

A Középtiszai Mezőgazdasági Részvénytársaság alapvetően mezőgazdasági tevékenységgel – búza-, kukorica-, és napraforgó-termesztéssel, illetve sertés-, szarvasmarha-, és juhtenyésztéssel – foglalkozó agrárüzem, ahol a szervezett vadgazdálkodást a folyamatos erdőtelepítések, a halastavak és a legelőterületek szolgálják. Apróvad vadászatra kínált lehetőségeink sok éve jól ismertek a határokon túl is. Vadászterületünk népszerűségét a társaság jogelődje, a Nagykunság keleti szélén egykor 27 ezer hektáron (ebből 2500 hektár halastó és rizstelep volt) vadgazdálkodást folytató Középtiszai Állami Gazdaság teremtette meg.

A tulajdonviszonyok valamint a vadászati törvény változásával módosultak a vadászterületünk határai, és új társaságok alakultak. Ma egy több tulajdonostól bérelt 8575 hektáros terület vadászati jogával rendelkezünk.

 


 

A vadgazdálkodásra alkalmas 7904 hektáron őz, mezei nyúl, vízivadak és a fogoly talál megfelelő élőhelyet. Az itt élő, mintegy 300 őzet számláló állomány hasznosítása során gyakran kerülnek terítékre érmes és különleges trófeájú bakok.


 

 

 

 

 

 

 

 

A fácánvadászatok eredményessége érdekében tárolóvoliert építettünk, melyben a vadászat kezdetéig 2000 fácánt helyezhetünk el. Határunk közel 10 százalékát a vízimadaraknak ideális élőhelyet biztosító halastavak foglalják el. Területünk kiváló feltételeket kínál az újabban egyre népszerűbb solymász vadászatnak, 2000 óta a solymászok kedvelt terepe.